19 Μαΐου 2009

Tanakh - ardent fevers

Το τέταρτο άλμπουμ Ardent Fevers βρίσκει τον Jesse Poe και την παρέα του να συνεχίζουν τις περιπλανήσεις στον κόσμο της ψυχεδελικής pop. Ο Tim Buckley νοερά παρών κι εδώ, μαζί με λίγο Leonard Cohen (Still Trying To Find You Home) και τον Neil Young (Take And Read). Κάτι έχει αλλάξει όμως από τις προηγούμενες αφηρημένες περιπλανήσεις και σε αυτό παίζει ρόλο η συνεργασία με τον κιθαρίστα Umberto Trivella και οι συμμετοχές των Michele Poulos και Alan Davidson των Kitchen Cynics (Winter Song).

Αποτελούμενο από μια σειρά μικρών κομματιών, το Ardent Fevers δείχνει τον χαρακτήρα του από το εναρκτήριο Drink to Sher. Το επίμονο και ξεσηκωτικό μοτίβο της κιθάρας, περικυκλωμένο από απαλά τζαζ πνευστά και ο σταθερός, σχεδόν στρατιωτικός ρυθμός που τελικά δεν εκρήγνυται ποτέ, τραβάνε την προσοχή και σε κάνουν να θες να το ακούς ξανά και ξανά. Αυτή η παρατεταμένη ένταση που σε ιντριγκάρει, κρύβεται και σε κομμάτια όπως το Still Trying to Find You Home ή ακόμα και σε πιο ήσυχα όπως το Hit The Ground και το Restless Hands, κάνοντας ένα flashback στη Βρετανική folk pop των ‘60’s.
Alien8 Recordings, 2006

2 heard:

Raggedy Man on 28/7/09 07:23 είπε...

Δισκάρα... Περίεργη μουσική ακούς... Βέρυ ίντρεστινγκ...

elafini on 28/7/09 11:39 είπε...

Οι Tanakh έβγαλαν πολλούς αξιόλογους δίσκους με αποκορύφωμα το Ardent Fevers...κρίμα που δεν είναι γνωστοί. Περίεργη, δε νομίζω...ίσως μερικές φορές να μου αρέσουν (μαζί με τα πιο τετριμμένα που ακούω) οι πιο ασυνήθιστες ενορχηστρώσεις, οι ιδιαίτερες φωνές και οι μη χιλιοειπωμένες μελωδίες.

(θέλει λίγη ανανέωση αυτό το blog...στο elafini θα βρεις περισσότερα ;))

 

inside a deer Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal