26 Φεβρουαρίου 2009

Bobby and Blumm - everybody loves

Την τελευταία δεκαετία, η ανεξάρτητη Βερολινέζικη εταιρία Morr Music καταφέρνει να παραμένει πιστή στην εικόνα της, δημιουργώντας δίσκους υψηλής αισθητικής τόσο ακουστικά όσο και εικαστικά, που κινούνται κυρίως στα μονοπάτια της λεπτεπίλεπτης dream pop, της electronica και του shoegaze.

Παλιός γνώριμος της Morr, o Γερμανός Frank Schultge Blumm, ηχογράφησε τρείς σόλο δίσκους με electropop τραγούδια επηρρεασμένα από τη μουσική του Burt Bacharach και αν και φλέρταρε συχνά και με άλλες εταιρείες (Staubgold, Tomlab), επέστρεψε στην αρχική, φέρνοντας μαζί του την Bobby Baby ή Ella Blixt από τη Σουηδία. Μέλος του συγκροτήματος It’s A Musical και ιδρύτρια ενός pop-camp για έφηβες, η Bobby αποτέλεσε το ιδανικό ηχητικό ταίρι του Blumm στη δημιουργία του Everybody Loves.

Με ήχο τόσο εύθραυστο, ήρεμο και γαλήνιο, σου δίνει την αίσθηση πως μπορείς να αφουγκραστείς την κάθε λεπτομέρειά του, σαν να βρίσκεσαι σε ένα παραμύθι που χτίζεται σιγά σιγά και τραγουδιέται χαμηλόφωνα. Σε αυτή την αίσθηση ίσως να έπαιξε ρόλο το ότι τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου γράφτηκαν σε μια καλύβα στη μέση του δάσους κι αυτή ακριβώς την ατμόσφαιρα μεταφέρει και ο δίσκος. Με μοναδικά μέσα τα αιθέρια και ζεστά φωνητικά της Bobby, τα βαθύτερα αντιστικτικά φωνητικά του Blumm και τη λιτή ηλεκτρακουστική κιθάρα του που με την ιδιαίτερη χροιά της τυλίγει τις μελωδίες σε μια ονειρική λάμψη, τα φυσικά όργανα που επιτείνουν την ψευδαίσθηση του παραμυθιού (όπως το βιμπράφωνο, το μεταλλόφωνο, τα μουσικά κουτιά και τη μελόντικα) και το αθόρυβο ηλεκτρονικό υπόστρωμα, οι Bobby and Blumm καταφέρνουν να δημιουργήσουν στο ντεμπούτο άλμπουμ τους ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σύμπλεγμα folk, indiepop και ambient οραμάτων.
Morr Music, 2008
 

inside a deer Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal